Inspiration & Tips

Enkle tips til bordpynt, mad, udklædning og
aktiviteter der gør festen lidt sjovere.

Tips til bordpynt

Slik som bordpynt

Køb blandede vingummier i forskellige farver og fordel dem jævnt ud på bordet. Alternativt M&Ms eller Smarties. Det ser festligt ud, og det smager godt.

Lysestage i forskellige cool farver

Tag et tomt syltetøjsglas. Pak det ind i farvet crepe-papir og gør det vådt, så det limer til ydersiden af glasset.
Lad det tørre og brug glasset som en fin farvet lysestage til fyrfadslys.

Samlekort

Børnene går ofte op i forskellige samlekort. Fodbold, Pokémon, World of Warcraft-kort mv. Køb nogle pakker og læg et kort under tallerkenerne. Eller spred dem ud på bordet med forsiden opad. På et tidspunkt rafler man om dem ligesom i pakke-leg.

Tips til mad

Wraps med kylling

Køb bløde majspandekager og lav skåle med salat, agurk, tomat, revet ost og stegte kyllingestykker. Lav forskellige cremefraiche dressinger - f.eks. med hvidløg og honning/paprika og tomatketchup eller karry og sirup. Nu kan børnene selv komponere deres egne velsmagende og sunde wraps.

Mini pizzaer

Køb eller lav færdig dej til pizzabunde – rul dem ud og lav minipizzabunde ved at trygge et glas ned i dejen. Lad ungerne selv pynte med tomat ost, og tilbehør og bag 10-12 minutter.

Landgangsbrød

Køb aflange baguettes, del dem i to på langs. Stil forskelligt pålæg på bordet. Hvert barn kan nu lave sin egen aflange sandwich med forskellige slags pålæg, så man faktisk oplever at få flere sandwiches i én. (En klassiker, der har været glemt lidt for længe)

Is muffins

Køb muffins, lav en fordybning i toppen og lad børnene selv fylde is i og pynte dem med slik.

Grov frites

Skær kartofler i både. Kog dem i to minutter. Vend dem i olivenolie og salt. 20 minutter i ovnen og du har en lækker snack ungerne vil elske.

Tips til udklædning

Bankrøvere

Børnene tager nylonstrømper over hovedet, så man får en hel bande bankrøvere.

Ekstra øjne

Børnene maler øjne på lukkede øjenlåg med ansigtsmaling. Man gør det ved at male en iris på det lukkede øjenlåg, og børnene gør det på hinanden. Det giver en sjov effekt, at man har en påmalet iris, når man lukker øjnene.

Friske overskæg

Børnene maler overskæg på hinanden med bind for øjnene.
De maler med en korkprop, der er svedet over en flamme.

Sjove briller

Køb briller i Tiger-butik, og lad børnene dekorere dem med forskelligt glimmer og farvet pap, som de selv kan klippe ud.

Mumier

Køb toiletruller og lad børnene lave mumier af hinanden.

Tips til aktiviteter

Hvem kender hvem?

Der vælges en spilstyrer. Spilstyreren vælger en kategori. Eksempelvis livret. Spilstyreren skriver sin livret på en seddel. Så skriver deltagerne deres bud på Spilstyrerens livret. Sedlerne lægges op. Dem der har gættet rigtigt er med i næste runde. Spilstyreren vælger en ny kategori: Eksempelvis yndlingsfilm. De resterende giver deres bud på spilstyrerens yndlingsfilm. Spillet gentages, indtil der kun er en tilbage, der har gættet rigtigt. Ny spilstyrer vælges.

2 minutter

Man tager et lille timeglas eller et minut-ur og stiller det på 2 minutter. Man skriver en masse emner ned på sedler, som man smider i en skål. Hver deltager trækker et emne, som man skal tale om, indtil sandet er løbet igennem timeglasset eller minuturet ringer.

Gæt en drink

Bland en stor drink fra SCOOP drinks folderen, og lad børnene gætte, hvad der er i. Bagefter kan børnene selv blande deres egen drink af SCOOP læskedrik, forskellige sodavand, juice og dansk vand. Børnene kan så prøve at gætte, hvad der er i de andres drink. Opgaven går på omgang. Til sidst vælges en favorit.

Sjove temafester

Gør føs´dagen til et hit med et sjovt tema.

Se sjove temafester